Cluburi, activitati extracurriculare si tabere educationale

Clubul MICUL ANTREPRENOR SOCIAL– in parteneriat cu Junior Achievement Romania

Copiii sunt initiati in descoperirea unor nevoi in comunitate la rezolvarea carora pot contribui realizand mici afaceri sociale, prin care exerseaza roluri de antreprenori care  nu sunt interesati doar de castig, ci de un scop social, umanitar. Elevii creeaza produse si servicii pe baza unui mini-plan de afaceri, formand o mini-companie. Organizeaza in scoala un targ saptamanal cu produsele realizate de ei. Elevii gestioneaza in echipa resursele, exerseaza roluri profesionale: achizitii, marketing, vanzari, contabilitate si colectarea banilor pentru un scop social.  Din veniturile incasate in urma vanzarii produselor realizate de ei, sprijina copiii din familii cu venituri modeste. Proiectele se deruleaza in parteneriat cu  Centrul Social Multifunctional Sf Nicolae din Bucuresti.

Programul Junior Achievement “ Dezvoltarea abilităților pentru viață “este format din module interactive care îi ajută pe copii să descopere, prin intermediul unor discuţii captivante şi activităţi practice, legătura dintre noţiunile teoretice şi viaţa de zi cu zi, să înţeleagă modul în care funcţionează mecanismele economice şi efectele pe care anumite decizii economice le pot avea asupra fiecăruia dintre ei, dar şi asupra familiei, prietenilor, comunităţii.

Pornind de la ei înşişi, trecând prin familie, comunitate şi ţară, cei mici descoperă pas cu pas lumea în care trăiesc. Activitățile practice din modulele JA fac legătura între ceea ce elevii învaţă la şcoală şi viitoarele lor realizări profesionale. Generația tânără se dezvoltă într-o lume din ce în ce mai complexă, iar trecerea către autogestionare și independență înseamnă să știe cum să aleagă, atunci când vine vorba despre resursele de care dispun.  

Clubul de debate ARCasii – in parteneriat cu A.R.D.O.R

Abilitatea de a dezbate idei şi opinii este esențială pentru viața publică.  Astăzi, în secolul al XXI-lea, capacitatea de a elabora, expune și evalua propriile idei şi ideile altora este fundamentală pentru o societate democratică funcţională și o economie dinamică şi conectată global.  Programele de dezbateri sunt experiențe transformatoare pentru copii şi tineri.

Clubul de debate organizat în colaborare cu instructorii Asociaţiei Române de Dezbateri Oratorie şi Retorică, creeză abilităţi  academice, dar şi atitudini  sociale constructive necesare unui cetățean implicat în comunitate şi unui lider autentic: inteligență, viziune, empatie, eficiență în decizii. 

Copiii sunt  deschişi, curioşi, dornici de a afla şi de a înţelege. Se antrenează uşor în discuţii, doresc să îşi exprime opiniile şi să îşi apere punctele de vedere. Abordarea transdisciplinară le permite să valorifice creativ cunoştinţele de la celelalte discipline de studiu.  Formularea accesibilă a unor teme perene de meditaţie, plecând de la experienţele lor personale - ce este important în viaţă, care sunt valorile de bază, cum să reuşeşti în viaţa, ce este fericirea, ce este dreptatea, libertatea, ce rol are fiecare în societate -  constituie punctul de plecare pentru discuţiile din clasă şi le dezvoltă  capacitatea de a căuta răspunsuri la întrebările sau problemele care se nasc mereu în mintea lor, de a-si exprima opiniile personale, îi face din ce în ce mai  încrezători în forţele proprii şi din ce în ce mai responsabili.

Vizionarea şi  analiza unor concursuri de debate organizate în România de ARDOR sau a unor competiţii de debate sau de discurs public din alte ţări îi inspiră şi îi motivează.

Într-o lume în care informația falsă și ideile neîntemeiate sunt abundente, dezbaterile creează o protectie faţă de manipulare,  comoditate în gândire, prejudecăţi, intoleranţă, lipsă de responsabilitate.

Într-un program de dezbateri, elevii îşi dezvoltă gândirea critică, flexibilă, argumentarea solidă și capacitatea de a vorbi convingător în public, de a respecta opiniile altora, de a recunoaste o opinie mai bine fundamentată decât cea personală, de a decide raţional pentru alternativa cea mai bună.

Rotiti ecranul pentru a putea folosi aplicatia eficient!