Parteneriatul cu părinții

Comunicarea este esenta lucrurilor! (Mooji)

Incurajăm și dezvoltăm relațiile de comunicare și colaborare între școală și părinți, in scopul formarii cat mai armonioase a copiilor nostri.

Dorim ca parintii sa devina parteneri in educatia copiilor lor si sa participle activ in viata scolii.

De aceea, scoala noastra incurajeaza o serie de activitati precum: Intalniri individuale semestriale, in cadrul carora profesorii se intalnesc cu partintii unui copil pentru a vorbi despre progresul lui si pentru a trasa liniile de dezvoltare (competentele cheie, situatia scolara, comportament, relatia cu colegii, atitudinea fata de scoala etc) Saptamana portilor deschise - o saptamana in fiecare semestru, in care scoala noastra isi deschide larg portile pentru a primi parinti sau bunici in salile de clasa, ca observatori in procesul de educatie copiilor lor.

Astfel, parintii pot vedea copilul in mediul scolar, la lectii, in relatie cu colegii si profesorii, le pot observa reactiile si gradul de implicare la scoala. Parintii vor avea o imagine obiectiva si reala despre mijloacele si metodele utilizate de profesorii nostri.

Parinti ambasadori – parintii care au initiative, care se implica activ si constant in viata scolii, ducand la un progres calitativ, sunt investiti cu titlul onorific de Ambasador al scolii, putand reprezenta in orice moment scoala ARC la diferite evenimente.

Ne mandrim cu astfel de parinti si ne dorim o colaborare excelenta si continua. Cafeneaua parintilor – pentru ca parintii sunt la fel de importanti ca si copii lor, scoala noastra vine in ajutorul acestora cu minunate proiecte si teme educative, foarte utile in viata de zi cu zi.

Pentru ca scoala si familia sa conlucreze si sa urmeze aceeasi directie, va propunem in cadrul acestui program cursuri si training-uri diverse de parenting, unde psihologi si pedagogi cu experienta va vorbesc despre meseria de parinte din diferite puncte de vedere.

Intr-un mediu relaxant si prietenos, puteti gasi raspunsul la multe dintre intrebarile dumneavoastra, puteti dezvolta subiecte de interes general sau particular si va puteti largi spectrul de cunoastere – totul pentru o dezvoltare cat mai armonioasa a copilului dumneavoastra.

Too often we give children answers to remember rather than problems to solve. (Roger Lewin)

Rotiti ecranul pentru a putea folosi aplicatia eficient!