Skip to content Skip to footer

Despre noi

Școala metropolitană arc

Viziunea

Dezvoltarea spectaculoasă a mijloacelor de comunicare, internetul, mediile electronice permit oamenilor să beneficieze de acces la o cantitate enorma de informație. Dar aduc și provocări: cum evităm analfabetismul funcțional? cum putem realiza cu-adevărat acea legătură esențială intre abilitățile native ale individului, intre dorințele și năzuințele lui și nevoile societății la un moment dat? Cum restituim sentimentul legăturii cu natura? Cum putem crea un program de educare în spiritul unei viziuni transdisciplinare care să dezvolte un om întreg, ființă cugetătoare, creatoare, emoțională și socială în același timp?
Am pornit la drum în 2008 cu acest gând: cum educăm un copil, ACEST copil al generației Z, să devină o ființă funcțională și fericită în această lume complexa și dinamica a sec al XXI-lea, să crească fară teama că povestea lui nu are sens?
Ne dorim să formam un om curios și independent, de-a lungul întregii vieți, un cetățean responsabil și implicat în schimbarea socială, care îndrăgește artele, minunile lumii fizice și oamenii, care este conștient de calitățile sale și învață să le folosească pentru a rezolva problemele complexe cu care se va confrunta.

Promovăm ocrotirea și perpetuarea valorilor naționale, a tradițiilor culturale și sociale specifice tării noastre, în contextul european.
Oferta noastră educațională, rezultatele elevilor noștri, echipa noastră de profesori și manageri, implicarea în viața comunității reprezintă o frumoasă carte de vizita: premiile obținute la olimpiade, la concursuri civice, la examenele Cambridge, concursurile de matematică aplicată și limbi moderne Cangurul, statutul de Centru de Examinare Cambridge, statutul de membru în Rețeaua Școlilor Asociate pentru UNESCO- ASP net, cursul original de multiculturalism și clubul de debate în limba engleză, parteneriatele cu muzee și ONG-uri pentru diverse proiecte naționale sau internaționale, profesori care folosesc cele mai noi abordări și metode de lucru, formați în cursuri din programul ERASMUS+
Colaborăm cu profesioniști din arta, știință și tehnologie, antreprenori și inițiatori de proiecte sociale care ne oferă expertiza în orientarea strategica și în diverse proiecte de dezvoltare a scolii.
Interacțiunile cu echipa scolii, cu psihologul nostru, cu întreagă comunitate ARC, cu invitați și parteneri educaționali din tara și străinătate selectați cu responsabilitate de echipa noastră, experiențele relaționale în mediul creat de noi, acțiunile în proiecte și evenimente în afara scolii, fromează obiceiuri valoroase, tăria de a înfrunta sentimentele și gândurile asociate cu situațiile dificile.
Toți suntem responsabili pentru cum vă arata lumea de mâine și pentru povestea copiilor noștri!
Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alaturi în acești ani și ne-au ajutat în misiunea noastră și vă așteptam alaturi de noi! “

Daniela Costăchel,
Președinte fondator Școala Metropolitană ARC

Misiunea

Misiunea  noastră – să formăm un tânăr curios și independent, responsabil și implicat în comunitate, care îndrăgește artele, minunile lumii fizice și oamenii, capabil să învețe autonom, cu gândire critică și conștient puterea sa de a-si expima liber opiniile si de a schimba lumea in bine.

  • Învață prin explorarea propriului potențial. Sunt încurajați să lucreze în echipă, să își stabilească obiective, să identifice probleme, să formuleze solutii posibile, să decidă care este potrivită pentru ei. Sunt antrenați să își găsească ritmul propriu de învătare și dezvoltare personală.
  • Învață să reusească în viață. Experimentul și învățarea prin descoperire în științe, educația antreprenorială și educatia artistică îi pregătesc pe copii pentru provocările vieții, dincolo de băncile școlii.
  • Învață să învețe. Dezbaterea, ca metoda deliberativă, îi familiarizează pe copii cu provocările lumii complexe a secolului nostru, le formează deprinderi de documentare și de analiză, le formează o gandire flexibilă , deschisă la nou, autonomă și capabilă de a imagina soluții alternative.
  • Învață să fie persoane reziliente. Interacțiunile cu echipa școlii, cu psihologul nostru, cu întreaga comunitate ARC, cu invitați și parteneri educaționali din țară și străinatăte le formează obiceiuri valoroase, care îi vor ajuta să ia decizii eficiente în viața personală, profesională și socială.
Ani de experiență
0+
Elevi
0+
Robotică
home

Certificări

Școala Metropolitană ARC este Bronz Member of The British Council Addvantage Partnership Programme 2012, Centru de Pregătire și Examinare Cambridge – European Examination Centre și Trinity London College.

Statutul de membru în rețeaua Școlilor Asociate pentru UNESCO oferă oportunitatea participării la proiecte culturale naționale și internaționale în parteneriat cu școli din țară și din întreaga lume.

În această calitate, Școala Metropolitană ARC a inițiat mai multe proiecte sub patronajul Comisiei Naționale pentru UNESCO: “Primăvară românească, pretutindeni” , Our Target: Understanding The World – Art, Science & Tech Fair, Festivalul Multiculturalității.

Este deținătoarea premiului „Elisa Leonida Zamfirescu” pentru educație științifică. “PREMIILE PENTRU ȘTIINȚĂ ELISA LEONIDA ZAMFIRESCU” prin care se evidențiază educația STEM (Science,Technology, Engineering, Math) la nivelul municipiului Bucureşti şi la nivel national, a fost Instituit in anul 1997 de catre Dr. Mioara Mincu, fondatorul Şcolii Postliceale Sanitare “Carol Davila”

Profesorii noștri au formări internaționale ( Erasmus+), alte certificări și validări naționale și internaționale atât în disciplinele predate, cât și în arii educaționale conexe, ceea ce permite abordarea trans- și interdisciplinară și munca în echipe multidisciplinare.

Echipa ARC

Management

Dana Costăchel

Președinte și Fondator

Claudia Iancu

Director Educațional

Avantajul unei educații în sistem privat este organizarea flexibilă, dar integrată în reperele anunțate prin oferta transmisă în spațiul public. Succesul unui traseu al copilului, de formare și dezvoltare de abilități care să valorifice potențialul nativ și de etapă, presupune o abordare managerială transformativă.

Pregătirea pentru excelență este o prioritate în Școala Metropolitană ARC.

Aceasta înseamnă un program creat de echipa noastră, practici, materiale de învățare originale , cu integrarea celor mai noi metode la nivel internațional folosite în predare, îndrumare și însoțire personalizată. Școala Metropolitană ARC are o structură logistică pentru spații de învățare diverse –  indoor, outdoor, online –  cu  impact direct asupra creșterii performanței elevilor.

Profesorii noștri cultivă excelența  dezvoltând o atitudine și valori specifice succesului: învățarea și studiul ca o recompensă în sine, bucuria și pasiunea pentru ceea ce studiezi, entuziasmul și dedicarea. elevilor.

Echipa

Alexandra Comănescu

Învățător

Alexandra Speteanu

Lb. Engleză

Andra Oprea

Lb. Română

Andrei Crîngureanu

Matematică

Carmen Tănase

Lb. Română

Claudiu Geles

Lb. Română

Cristian Mari

Administrator

Elena Păpădie

Lb. Germană

Hamboussi Liliana

Lb. Engleză

Ileana Cernat

Lb. Engleză

Ioana Graur

Învățător

Irina Udrescu

Lb. Engleză

Isabela Mihăilescu

Învățător

Janina Cocolici

Învățător

Lăcrămioara Matei

Arte Plastice

Luisa Pop

Geografie

Mariana-Elena Doman

Învățător

Mirela Aciu

Informatică

Teodora Untaru

Matematică

Violeta Osolos

Învățător

Profesorii noștri  au experienta de 10-15 ani  în învățămînt, majoritatea cu gradele II si I,  experiență în sistemul IB și curriculum britanic, absolvenți de cursuri de formare internaționale (ERASMUS+) și  CCD si participare la  seminarii, conferinte de specialitate, postuniversitare, doctorate, certificări de formatori pe domenii de educatie si conexe ( coaching, management, antreprenoriat, marketing).

Profesorii au  know-how, cunoștințe  și încredere pentru a încorpora competente cheie promovate la nivel european (digitale,  antreprenoriat, invățare personală și social, STEAM ,interculturalitate)  în curriculum-ul școlar, in activitati cross-curriculare si extracurriculare.

Au abilitati de facilitator al experientei de invatare , de consolidare a rezilienței și echilibrului în relatia profesor-elev în vederea   introducerii de inovatii didactice sau de management la clasă adaptate la nevoia de motivare și învățare personalizată a  nativilor digitali.

Au experiențe de învățare interculturală, schimb de idei și bune practici în  cooperarea internațională.

Alături de noi sunt profesioniști în domeniul artelor, stiinței și tehnologiei, antreprenori, promotori de proiecte sociale cu care profesorii lucrează în echipă pentru proiecte și activități extracurriculare.

Spații de învățare interconectate

  săli de clasă tradiționale, laboratoare, zone flexibile de lucru, zone deschise de învățare etc.

• spații alternative: curtea școlii, parc, biblioteci, teren de sport, muzee etc.

  • Spațiul virtual: platformele online – Google Classroom, materiale digitale de învățare, aplicații digitale
  • Platforma integrată de comunicare între părinți și profesori ( cont dedicat al școlii pe kinderpedia.ro )
  • Cabinet de consiliere psiho-pedagogica de grup și individuală permanentă
  • Cabinet medical cu program permanent
  • Sală de lectură caldă și primitoare
  • Bucătărie modernă și  sală de mese

Principii:

  • Utilizarea eficientă a  spațiului fizic
  • Adecvare la   predare interdisciplinară, cooperare între profesori, predare în echipă
  • Acces la Internet și dotare audio-video în fiecare sală de clasă